Η σταδιακή κατάκταση της ανεξαρτησίας είναι μια από τις βασικές επιδιώξεις του εφήβου αλλά και της οικογένειας με εφήβους. Είναι στόχος που ανησυχεί και προβληματίζει πολύ τους γονείς αλλά και τον ίδιο τον έφηβο. Η οικογένεια είναι σαν ένας βατήρας πάνω στον όποιον ο έφηβος θα πραγματοποιήσει το άλμα προς την ενήλικο ζωή. Το άλμα προς ένα μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας αλλά και σε πολλές υποχρεώσεις και ευθύνες. Οπότε καλό είναι, αυτός ο βατήρας να είναι σταθερός αλλά και παράλληλα εύκαμπτος, προκειμένου το άλμα αυτό να έχει επιτυχία.

Η περίοδος των τριών χρόνων φοίτησης στο Γυμνάσιο ταυτίζεται, τις πιο πολλές φορές με το στάδιο μετάβασης προς την ανεξαρτησία που έρχεται λίγο αργότερα με την ενηλικίωση.

Θέματα που άπτονται τις συγκεκριμένης προσπάθειας και με στόχο την ομαλή μετάβαση στην επόμενη σχολική βαθμίδα συζητήθηκαν από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στη χθεσινή απογευματινή μας συνάντηση.

Η ανεξαρτητοποίηση, Οι παρέες των συνομηλίκων, οι εναλλαγές διάθεσης, η σεξουαλικότητα, η εκπαίδευση, Το διαδίκτυο, τα όνειρα και οι στόχοι των παιδιών ήταν οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους χτίστηκε ο διάλογος.

Ομιλήτρια και συντονίστρια της εποικοδομητικής αυτής κουβέντας ήταν η κα Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια ανηλίκων την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε όλες τις προσπάθειες που κάνει το σχολείο μας για να στηρίξει τους μαθητές του και τις οικογένειές τους.

Η συνάντηση της ομάδας των μαθητών της Στ΄ τάξης του σχολείου μας καθώς και των γονέων και εκπαιδευτικών αυτών έγινε Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στο σχολείο μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης-Αγωγής υγείας με θέμα:” ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ” που πραγματοποιείται και φέτος στο σχολείο μας.

Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα Ευγενία Βαμβακά